Wooncirkels
In een wooncirkel werken zorgteam(s) met ongeveer vijftien collega’s: woonassistenten, woonbegeleiders, persoonlijk begeleiders, ervaringsdeskundigen, huishoudelijk medewerkers en een senior persoonlijk begeleider. Je werkt in ‘mini-teams’, zodat de cliënt ook bij afwezigheid van zijn vaste begeleider een bekende begeleider heeft. Dit draagt bij aan het herstel van de cliënt; door op deze manier continuïteit te bieden werken we samen toe naar het gewenste leven.
Vanuit de kern, een centraal punt in de wooncirkel, zorg je met je collega’s voor 24 uur beschikbaarheid en bereikbaarheid voor 20 - 35 mensen met een intensieve en moeilijk planbare zorgvraag. Zij wonen op loopafstand. Op maximaal tien minuten fietsen van de kern begeleidt het team 50-100 mensen die zelfstandig wonen. Bij de kern bieden we creatieve en sportieve activiteiten, maaltijden en inloopmomenten waar mensen een kopje koffie drinken, een krantje lezen of een spelletje spelen en contacten leggen. In de wooncirkel kunnen we de zorg snel op- en afschalen en er zijn veel buurtvoorzieningen waarin we samenwerken of de samenwerking zoeken. Het team werkt in wisselende diensten, ook in het weekend.
De werktijden zijn tussen 7.30 en 22.30 uur en in Andijk tussen 7.00 en 22.30 uur. Ook is er een aparte nachtdienst die zorgt voor de 24 uurs beschikbaarheid.
Ambulante teams
In een ambulant team werk je met persoonlijk begeleiders, woonbegeleiders en woonassistenten. Je coacht en ondersteunt mensen in hun eigen leefomgeving. De frequentie verschilt per persoon en hangt af van de afgegeven beschikking. Voor de een is maandelijks een of twee afspraken voldoende. De ander heeft meer ondersteuning nodig en bezoek je een paar keer per week of zelfs dagelijks. De combinatie met digitale begeleiding maakt het mogelijk om dagelijks even kort contact te hebben. Je werkt zelfstandig en bent veel op pad, maar je kan altijd terugvallen op je collega’s of het deskundig adviesteam.
De werktijden zijn tussen 7.30 en 22.30 uur en soms ook in het weekend.
Participatielocaties
Wij willen dat iedereen een zo waardevol mogelijke invulling van de dag heeft. Met ontwikkelingsgerichte activiteiten of met arbeidsmatige vormen van dagbesteding, zoals bij één van onze locaties bij de Noppes kringloopwinkels, Stepa Afwerking en bij de Corantijn. Ontwikkelingsgerichte activiteiten zijn sportieve bezigheden, inloopmomenten of creatief bezig zijn. De begeleiders ondersteunen deelnemers op een coachende manier. Het vinden en/of behouden van kwaliteiten, interesses en krachten staat centraal.
De werktijden zijn tussen 8.00 en 17.00 uur.
Trainingscentrum
Trainingscentrum West-Friesland biedt een omgeving waarbinnen jongeren zich optimaal kunnen ontwikkelen. In het team van het trainingscentrum werken persoonlijk begeleiders en woonbegeleiders. Samen coachen en begeleiden zij jongeren tussen de 18 en 24 jaar die wonen in het trainingscentrum.De begeleiders werken vanuit de krachtenaanpak en helpen jongvolwassen oplossingen te vinden en te coachen met praktische handvatten, passend bij het individu. Zo groeien zij steeds meer richting zelfstandigheid. Jongeren verblijven maximaal twee jaar in het trainingscentrum.
De jongeren hebben een eigen kamer met een wastafel en delen de woonkamer, keuken en badkamer. Op de begane grond is een lounge waar we gezamenlijke activiteiten organiseren en jongeren elkaar ontmoeten. De jongeren wonen zo zelfstandig mogelijk en regelen zoveel mogelijk zelf.
De werktijden van het team zijn dagelijks tussen 7 uur en 22.30 uur, ook in de weekenden. Vanaf 22.30 uur is er een ambulante nachtcoördinator bereikbaar.
Flexpool
De flexpool is het interne uitzendbureau van Leviaan. Als flexer val je in bij ziekte, vakantie, zwangerschapsverlof of bij piekbelasting bij wooncirkels, ambulante teams of participatie locaties. Dit maakt werken in de flexpool heel afwisselend. Je komt bij veel locaties en maakt kennis met diverse teams en cliënten. Met de kennis en ervaring die je opdoet maak je meer kans op die plek waar jij liefste werkt. Jij geeft aan hoeveel uur je wilt werken en welke dagen je beschikbaar bent, zodat je de diensten optimaal combineert met bijvoorbeeld een studie. We organiseren regelmatig intervisies, vergaderingen en trainingen waar je aan kunt deelnemen.
De werktijden hangen af van de locatie waar je werkt en liggen tussen 7.00 en 23.00 uur, tenzij je ook nachtdiensten wil werken.
Ondersteunende diensten
Ook als niet zorg-professional doet jouw werk er toe en draag je bij aan de beste kwaliteit van zorg. Bij de ondersteunende diensten zorg jij ervoor dat collega’s in de directe cliëntenzorg hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. Dat doe je met collega's bij financiën, ICT, communicatie, P&O en de bureaudienst. De gedragsdeskundigen, methodiekondersteuners en ervaringsdeskundigen ondersteunen teams en individuele medewerkers bij casuïstiek en met trainingen en zorgbemiddelaars voeren de gesprekken met mensen die een aanvraag doen bij Leviaan en begeleiden de instroom.
De collega’s werken vanaf het hoofdkantoor in Purmerend, deels thuis en met regelmaat bij een locatie. Dit bevordert de afstemming met de teams van de wooncirkels en participatielocaties en zorgt dat we de juiste ondersteuning bieden.